Science Park 106
1098 XG Amsterdam
info@microbiome.nl
Nederlands English

Over ons

Microbiome is trendsetter op het gebied van innovatieve moleculaire microbiologische technieken. lees meer >

Contact

Voor vragen of opmerkingen over onze producten, diensten of deze website. Lees meer >

Stage Microbiome (meeloopstage)

Het doel van de stage is om een businessplan te schrijven voor een nieuwe diagnostische test welke een wereldwijd groei potentieel heeft.
 

Werkomgeving
Microbiome Ltd. is een biotech spin-off van de afdeling medische microbiologie & infectiepreventie van het VU medisch centrum (VUmc). Microbiome is een snel groeiende onderneming en behoorde de afgelopen 2 jaar tot de top 25 snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Microbiome is trendzetter op het gebied van innovatieve moleculaire microbiologische detectie technieken voor infectieziekten en gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van thuistesten.
Topwetenschappers van VUmc hebben binnen hun spin-off bedrijf Microbiome nieuwe gepatenteerde testen ontwikkeld die veel nauwkeuriger SOA’s opspoort dan huidige onderzoeken. Nieuwe gepatenteerde testen zijn met beursgenoteerde externe partners in ontwikkeling.

Binnen deze dynamische, jonge en snelgroeiende organisatie zijn wij op zoek naar een ondernemende en zelfstandige stagiair die ons helpt de business naar een hoger plan te tillen. De kernwaarden van Microbiome zijn: creativiteit, kritische blik, humor, drive en ambitie, open en informele sfeer, resultaat- en klantgericht en collegiaal.

Werkzaamheden
Het doel van de stage is om een markt- en concurrentieanalyse te schrijven voor een nieuwe diagnostische test welke een wereldwijd groei potentieel heeft.


Resultaten van de stage
• Onderzoek van de marktomvang, producten en concurrentie in een internationale markt;
• Vertaling van de marktanalyse naar een bedrijfsplan voor internationale expansie;
• Opstellen van een marketing- en ondernemingsplan;
• Rapporteren van bevindingen, resultaten en aanbevelingen.


Jouw profiel
Je volgt een studie met een commerciële, bedrijfskundige of bedrijfseconomische richting en bent:

• Analytisch, ambitieus, initiatiefrijk, klant- en resultaatgericht, collegiaal en wilt graag uitgedaagd worden;
• Een organisatietalent, goede communicator, creatief en tactvol;
• Uitstekend in de beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
• Affiniteit met ondernemerschap en interesse in hoogwaardige technologie en kennisexploitatie zijn een pré.

Wij bieden
Naast uitstekende begeleiding van een ervaren ondernemer en manager krijg je van ons een vergoeding tijdens je stageperiode van 250,- euro per maand.

Bijzonderheden
Voor meer informatie kan je mailen naar Arnold Catsburg: a.catsburg@vumc.nl
 


Laatste nieuws

Diabetesprijs voor slimme waarschuwpleister

DEN HAAG - Het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen is als winnaar uit de bus gekomen voor het beste idee om het leven van diabetespatiënten makkelijker... lees meer >

Xtc blijft het populairst

Xtc blijft de populairste uitgaansdrug in Nederland en lachgas is aan een opmars bezig. Verder wordt 4-FA - ook wel xtc-light genoemd - steeds meer gebruikt.... lees meer >

Partners van Microbiome

Microbiome heeft tal van samenwerkingsverbanden en licentie-overeenkomsten met bedrijven en onderzoeksinstellingen over de hele wereld. In de farmaceutische, biotechnologie en biomedische onderzoek, is Microbiome een premium partner... lees meer >