De Boelelaan 1108
1081HZ Amsterdam
info@microbiome.nl
Nederlands English

Over ons

Microbiome is trendsetter op het gebied van innovatieve moleculaire microbiologische technieken. lees meer >

Contact

Voor vragen of opmerkingen over onze producten, diensten of deze website. Lees meer >

Management

Binnen Microbiome zijn getalenteerde, ondernemende mensen werkzaam in een dynamische cultuur waarin innovatie en een "can do" state of mind de centrale punten zijn. Ter versterking van ons team zijn wij voortdurend op zoek naar enthousiaste, getalenteerde mensen die de ambitie hebben om zich
te ontwikkelen en van waarde zijn voor Microbiome.

Arnold Catsburg
Laboratorium Manager

Arnold Catsburg is sinds 2001 werkzaam bij de afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie, VU Medisch Centrum, Amsterdam. Zijn stage was gericht op Real-Time PCR (TaqMan) voor de kwalificatie en kwantificering van Bifidobacterium, Propionibacterium en Streptococcus in mucosale biopten van patiënten met een inflammatoire darmziekte.
Na zijn stage bleef hij aan het werk op het gebied van de moleculaire microbiologie. Hij ontwikkelde real time PCR testen voor onder andere M. tuberculosis, T. whipplei, Mycoplasma en Chlamydia voor routinematig, diagnostisch gebruik. Verder heeft hij een SNP assay ontwikkeld die gebruikt kan worden voor de genotypering van MBL (Mannose Binding Lectine).
Naast zijn werkzaamheden bij Microbiome, werkt hij aan zijn proefschrift waarbij de focus op Chlamydia trachomatis-infectie ligt. Binnen Microbiome richt hij zich voornamelijk op QA.


Scientific advisory board


Prof. dr. Paul H. M. Savelkoul PhD

Paul HM Savelkoul is hoogleraar medische microbiologie bij het Maastricht UMC+ en het Amsterdam UMC, lokatie VUmc.

Prof. dr. Savelkoul is actief betrokken bij diverse professionele organisaties, waaronder bestuurslid en oud-voorzitter van de European Study Group on Molecular Diagnostics. Zijn onderzoek expertise ligt op het gebied van moleculaire diagnostiek van infectieziekten en typering van bacteriën in het kader van infectiepreventie.

Prof. dr. Servaas A. Morré
Wetenschappelijk directeur

Prof. dr. Servaas A. Morré is Hoofd van het Laboratorium Immunogenetica, Afdeling Pathologie van het VU Medisch Centrum, Amsterdam, NL. Zijn onderzoek is gericht op de Immunogenetica van infectie ziekten waaronder Chlamydia trachomatis, parodontitis en bacteriële meningitis en op de immunogenetica van chronisch inflammatoire aandoeningen (oa IBD).
Hij is thans al meer dan 15 jaar werkzaam op het gebied van Chlamydia trachomatis, Wetenschappelijk Directeur van het Europese FP6 EpiGenChlamydia Consortium en voorzitter van de European Society for Chlamydia Research voor de in 2012 te houden 7th ESCR Meeting te Amsterdam. Hiernaast coördineert hij sinds september 2009 verschillende Chlamydia trachomatis kerntaken voor het RIVM.
Als mede oprichter en wetenschappelijk directeur gebruikt bij zijn netwerk en kennis opgedaan tijdens de Masterclass BioBusiness (2009-2010) voor verdere uitbouw van en productontwikkeling binnen Microbiome Ltd.


Laatste nieuws

Diabetesprijs voor slimme waarschuwpleister

DEN HAAG - Het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen is als winnaar uit de bus gekomen voor het beste idee om het leven van diabetespatiënten makkelijker... lees meer >

Xtc blijft het populairst

Xtc blijft de populairste uitgaansdrug in Nederland en lachgas is aan een opmars bezig. Verder wordt 4-FA - ook wel xtc-light genoemd - steeds meer gebruikt.... lees meer >

Partners van Microbiome

Microbiome heeft tal van samenwerkingsverbanden en licentie-overeenkomsten met bedrijven en onderzoeksinstellingen over de hele wereld. In de farmaceutische, biotechnologie en biomedische onderzoek, is Microbiome een premium partner... lees meer >